Je bent net thuisgekomen na een lange dag werken. Je loopt naar de achterdeur en ziet voetstappen in je pas gemaaide gazon. Niet van een dier, maar duidelijk van mensen. Je hartslag versnelt. Zijn dit sporen van een potentiële inbreker?

Toename aantal inbraken in Nederland

Het klinkt misschien als een zeldzaam voorval, maar het aantal inbraken in Nederland is de afgelopen jaren inderdaad gestegen. Volgens de laatste cijfers van het CBS is er een stijging van 12% waargenomen in de afgelopen drie jaar. Steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht melden zelfs een nog hogere stijging. Zoals het oude gezegde luidt: “voorkomen is beter dan genezen.” Daarom is het essentieel om ons huis en vooral onze tuin, het vaakst het eerste toegangspunt, te beveiligen.

Waarom een wildcamera een gamechanger is

Maar wat als die beveiliging ook nog eens een andere leuke kant heeft? Hier komt de wildcamera om de hoek kijken. Voor degenen die het nog niet weten, is een wildcamera een camera die speciaal is ontworpen om dieren in het wild te fotograferen en te filmen zonder ze te storen. Maar deze camera’s zijn niet alleen voor de natuurliefhebbers.

 

  • Multifunctioneel: De camera’s zijn perfect om ‘s nachts opnames te maken. Dus terwijl je misschien een nieuwsgierige vos vastlegt, leg je ook die verdachte persoon vast die rond 2 uur ‘s nachts je tuin inspecteert.
  • Batterijduur: Ze zijn gemaakt voor langdurig gebruik en hebben vaak een uitstekende batterijduur, wat betekent dat je niet elke twee dagen hoeft te controleren of de batterij nog werkt.
  • Weerbestendig: Deze camera’s zijn gemaakt voor de buitenomgeving, wat betekent dat ze bestand zijn tegen regen, sneeuw en hitte.

Je tuin veilig en diervriendelijk houden

Nu je overtuigd bent van het nut van een wildcamera, vraag je je misschien af hoe je je tuin veilig maar tegelijkertijd gastvrij kunt houden voor onze dierlijke vrienden. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen:

 

  • Plaats de wildcamera op een strategische plek: Zorg dat de camera een goed overzicht heeft van je tuin, maar zorg er ook voor dat hij niet direct in de zon staat.
  • Laat natuurlijke schuilplaatsen intact: Hoewel je misschien wat struiken wilt snoeien om een beter zicht te krijgen, zullen dieren zoals egels en vogels ze waarderen als schuilplaats.
  • Vermijd giftige stoffen: Gebruik geen schadelijke pesticiden of herbiciden die schadelijk kunnen zijn voor dieren die je tuin bezoeken.

De toekomst is hier: wildcamera met wifi

En nu, iets voor de tech-liefhebbers onder ons: de wildcamera met wifi. Stel je voor dat je realtime meldingen krijgt op je telefoon wanneer er beweging is in je tuin. Niet alleen handig voor beveiliging, maar ook superleuk als je een bijzonder dier op bezoek hebt.

Twee voordelen voor de prijs van één

Bij het kiezen van een manier om je huis te beveiligen, kun je dus eigenlijk twee vliegen in één klap slaan met een wildcamera. Je zorgt voor je veiligheid en tegelijkertijd krijg je een uniek kijkje in de dierenwereld van je eigen achtertuin. Zo maak je van een noodzakelijk kwaad iets leuks en kun je zowel genieten van de natuur als met een gerust hart gaan slapen.

 

Categorieën: Wonen