Het ontwerp van de tuin moet de stijl van het gebouw weerspiegelen, hoe het is ingericht en de materialen die worden gebruikt voor decordoeleinden, evenals die structureel worden gebruikt.

Een eigentijdse tuin kan dus passen bij een oud gebouw als het interieur en de afwerking ook eigentijds zijn.

Probeer bij het overwegen van de ideeën van de landschapsarchitect voor uw tuin te evalueren hoeveel onderhoud nodig is. Vooral gazons en moestuinen vergen veel onderhoud. Kun je een ritje maken op een maaier rond de gazons?

Sluiten alle delen van de tuin op elkaar aan? Er moet een gevoel van doorgang rond de tuin zijn. Het heeft geen zin om een ​​deel van de tuin te bezitten dat je nooit bezoekt.

Als uw eigendom op de lijst staat of zich in een beschermd gebied bevindt, kies dan een landschapstuinontwerper die ervaring heeft met het omgaan met planningsautoriteiten.

In 1620 was Elmtree Farm, in het gehucht Wortley naar verluidt eigendom van ene Stephen Hopkins die, hoewel hij het een en ander wist over de kosten van het onderhoud van een niet zo snel op de lijst staande woning, zijn huis verliet en naar Amerika voer. aan boord van de Mayflower. Tegenwoordig is de boerderij opgesplitst in twee eigendommen, elk eigendom van ontwerpers, en beide gepassioneerd over hun tuin, zowel thuiswerkend als elk met een jong gezin – maar hier eindigen de overeenkomsten.

Tegenwoordig is het oorspronkelijke pand in twee delen verdeeld. De schuren zijn nu eigendom van een van de toonaangevende grafische ontwerpers van het land en zijn, zoals je zou verwachten, gerenoveerd en afgewerkt om de apotheose van het moderne leven te zijn – ruim, open en door en door minimalistisch.

De architect liet de ruwbouw van de schuren zoals ze waren. De vloeren zijn echter van gepolijst beton, de openingen zijn gevuld met gegalvaniseerde Crittal-ramen en het binnenhoutwerk is bijna allemaal multiplex. Dus trouw aan de modernistische ontwerpfilosofie, functionaliteit is opperste.

De geest van het modernisme wordt weerspiegeld in het ontwerp van de tuin. De oplossing van de ontwerper was om een ​​reeks afgeschermde tuinkamers met zonwering te creëren met elk een eigen uitstraling en aparte functie: binnenplaats, snijtuin, entertainment- en ligweide, boomgaard en kindergedeelte. Van deze kamers is ongetwijfeld de binnenplaats het meest succesvol, die aan de ene kant wordt begrensd door de zitkamer, aan de andere kant door de eetkamer en aan de derde kant door de gastenkamers.

De 12 bij 5 voet ‘duikplank’ in zwart graniet die de deuropening van de zitkamer naar de binnenplaats verbindt, dient als een onderhoudend terras en verbindt de centrale beek met het hoofdgebouw. Met de rechthoekige, willekeurig geplaatste bedden gevuld met Campanula carpatica ‘Jewel’ zou de binnenplaats bijna een eerbetoon kunnen zijn aan Piet Mondriaan en het zwart-grijze metselwerk in de horizontale vlakte staat in schril contrast met de verticale, spierwitte stammen van de vier Betula’s. jackemontii ‘Jermyns’.

Bubbelfonteinen in de beek zorgen voor beweging en het geluid van water. De eigenaar zegt: “zowel de zitkamer als de eetkamer geven uit op de binnenplaats en aangezien we ‘s avonds geen gordijnen sluiten, moet het uitzicht op de binnenplaats ‘s nachts net zo goed zijn als overdag. belangrijk onderdeel van het ontwerp.”

De structuur van de rest van de tuin wordt bepaald door een reeks lei-, lei- en conventionele hagen. Daarnaast zijn de stenen en het puin dat van het erf kwam in schanskorven geplaatst en met gras bestrooid om cirkelvormige bunds rond de ligweide te maken, waardoor privacy is gegarandeerd. Het maaien van de bunds is zwaar werk. Zelfs met een Flymo is het moeilijk om het gras op de rand van de heuvel niet te scalperen. Denk ook eens aan een mooie terrasoverkapping

Het planten is beperkt tot ongeveer 10 soorten vaste planten en heesters. Herhaling van dezelfde planten op verschillende punten in de tuin geeft een ritme en een gevoel van ordelijkheid.

Op slechts een paar meter van de helling van de omgebouwde schuur staat de oorspronkelijke boerderij, die volledig vervallen was toen de familie van de auteur het overnam. We wilden de historische uitstraling van het huis behouden, vooral omdat de indeling de afgelopen 250 jaar onveranderd was gebleven.

Als het op de tuin aankwam, wilde ik het pand in drie delen verdelen, waarbij elk derde deel een andere uitstraling had. De binnenplaats of het amusementsgebied moest uit de keuken komen en een veilig, privégevoel hebben, ondanks dat het de hoofdingang van het huis is en aan de ene kant wordt begrensd door de oprit. Tegelijkertijd betekende het hebben van een jonge zoon dat een sportgazon verplicht was. Ten slotte wilden we een ‘wildernis’ hebben om dieren in het wild te stimuleren met een vijver en weidebeplanting.

In tegenstelling tot de schuren, die in wezen vlak is, ligt onze tuin op een helling van 1 op 8. De enige manier waarop we het gevoel van geitenland konden stoppen, was door het uitgebreid te terraseren. We hadden het geluk dat we meer dan 40 ton steen uit de tuin hebben gegraven, anders zouden de kosten van de keermuren bijna net zo hoog zijn geweest als het huis. We begonnen de tuin vanaf het huis naar buiten te plannen en toen de binnenplaats eenmaal klaar was, begonnen we aan de ruggengraat van de tuin,

Categorieën: Tuin