De kunstgrasindustrie is door de jaren heen uitgebreid naar internationale gebieden over de hele wereld, waaronder Europa. Met grote sportindustrieën zoals voetbal (of voetbal in Amerika) en rugby, heeft Europa kunstgras voor vele doeleinden gebruikt. Van Duitsland en het VK tot verschillende delen van Nederland, kunstgras blijft een groeiende trend en een populair alternatief voor echt gras in Europa. Het continent bloeit met de lokale bevolking, toeristen en een geschiedenis die uitgebreid teruggaat. Traditionele architectuur en monumenten zijn van grote betekenis voor Europa. Zo toont het gebruik van kunstgras zijn vermogen om zowel op te gaan in de Europese stijl als deze te accommoderen.

Net als de VS neemt Europa een actieve benadering van ecologisch bewustzijn en groen gaan. In 2007 werd het door internationale media genoemd als een van de leidende continenten in de wereldwijde natuurbeschermingsbeweging. De aanleg van kunstgras in zowel openbare ruimtes als woonwijken blijft een grote rol spelen in de vergroening van het continent. Het vermogen om geld te besparen op water- en onderhoudskosten heeft geholpen in de financiële sector, waardoor het zijn investering in ongeveer 10 jaar heeft terugverdiend. Met de esthetische standaard van natuurlijke Europese tuinen, blijkt kunstgras er natuurlijk uit te zien en past het in deze schone en mooie standaard die te zien is in veel natuurlijke en historische tuinen.

Kunstgras dat wordt gebruikt voor sport is een van de meest gebruikte kunstgrasproducten in Europa. Met sporten als rugby en voetbal, die een duurzaam en veilig veld vereisen om op te spelen, is kunstgras een belangrijk oppervlak. Kunstgras voor velden is erkend door wereldwijde verenigingen, waaronder de FIFA. Het WK, de UEFA en de Champions League erkennen ook kunstgras op basis van uitgebreide tests. Net als de velden in het WK, vormen een mix van natuurgras en ingewikkeld geweven synthetische grasvezels de velden die worden gebruikt door Liverpool FC en Tottenham Hotsupur. Hoewel niet volledig gemaakt van kunstgras, vereist dit weefsel minimaal onderhoud, omdat de kunstgrasbladen de natuurlijke groei van het echte gras voorkomen. Atletisch kunstgras blijkt dus stevig te zijn voor prestaties, zelfs op professioneel niveau.

Landschapsarchitectuur voor zowel particuliere als openbare ruimtes blijft toenemen in verschillende delen van Europa. Veel kunstgrasleveranciers in het VK hebben deze zomer veel klanten binnengehaald voor landschapswerkzaamheden. Lokale hoveniers en installateurs zijn ingezet om kunstgras banen in woonwijken te doen. Dit komt omdat mond-tot-mondreclame de trend van kunstgras in Britse buurten heeft gestimuleerd. Afgezien van het besparen van energie, water en geld, genieten veel huiseigenaren van de veelzijdigheid van kunstgras. Tuinarchitecten hebben deze zomer aan verschillende klussen voor huishoudens met kinderen gewerkt en graszoden aangepast voor kindvriendelijk spel. Ook openbare parken en speeltuinprojecten winnen aan populariteit, aangezien de controverse over mogelijke gezondheidsrisico’s is gestild. Het aanpassingsvermogen en het aanpasbare aspect versterken de populariteit en de bloei van de kunstgrasindustrie in Europa. Van professionele sportvelden tot woonwijken, Europa blijft profiteren van de vele voordelen van modern kunstgras.

Partners:

Sieradenkist.nl
Pokernodepositbonus.eu
Cbdspul.nl
Hobbywinkel.info
Gigaspeelgoed.nl
Speelgoedpoppen.nl
Kinder-spaarpot.nl
Geldkistje-kopen.nl
Categorieën: LuxeTuin