Ben je op zoek naar een nieuw huis en moet je daarvoor een hypotheek afsluiten? Dan kan dat best ingewikkeld en spannend zijn. De spanning of je wel voldoende hypotheek krijgt voor je droomhuis of hoe je überhaupt een hypotheek krijgt kan best stressvol zijn. In deze blog vertellen we meer over wat een hypotheek is en hoe het zit met een hypotheek advies.

Wat is een hypotheek?

Je hebt vast al wel eens gehoord van een hypotheek. Een hypotheek is een lening die je afsluit op het moment dat je een huis wilt kopen. Bijna niemand kan zomaar zelf uit eigen portemonnee een huis kopen. Daarom is een hypotheek in het leven geroepen. Een hypotheek kan je aanvragen bij een bank of geldverstrekker. Zij helpen jou daarbij. Een hypotheek krijg je voor je huis. Vanaf het moment dat je een hypotheek afsluit ben je verplicht om maandelijks het bedrag aan rente en aflossing te betalen aan de bank. Dit doe je totdat je alles hebt afbetaald.

Redenen waarom je een hypotheekadvies zou aanvragen

 1. Je bent opzoek naar een huis
  Wellicht ga jij je (droom) huis kopen en het is een grote kans dat jij daarvoor een hypotheek nodig hebt. Een hypotheekadviseur helpt je bij het kiezen van de juiste hypotheek, zodat het aansluit bij jouw financiële wensen.
 2. Nieuwsgierig hoeveel je kan lenen
  Op het moment dat je kijkt naar een huis is het van belang om te weten hoeveel geld je kan lenen. Dit maakt de huizen zoektocht net wat makkelijker. Een hypotheekadviseur kijkt en berekent, zodat jij weet hoeveel je kunt lenen en wat je maandelijkse kosten in de toekomst zullen zijn.
 3. De huidige hypotheek inzien
  Het kan slim zijn om je hypotheek weer opnieuw te bekijken. Dit is verstandig op het moment dat de rente is gedaald of wanneer je financieel meer kan aflossen. Een hypotheek adviseur helpt je dus ook hierbij.
 4. Welke hypotheekvorm het beste is voor jou
  Er zijn een hoop soorten hypotheekvormen wat het best lastig maakt. Niet iedereen heeft hier genoeg verstand van. Hypotheken heb je in verschillende vormen, zoals een lineaire hypotheek en een aflossingsvrije hypotheek. De hypotheekadviseur helpt je erbij om de juiste vorm te kiezen.

Hieruit kunnen we zeker vaststellen dat een hypotheekadvies jou hulp kan bieden om een goede hypotheek te vinden. Een hypotheek die bij jou past en aan jouw situatie voldoet. Hierdoor kan jij zorgeloos genieten van jouw nieuwe (droom)huis.

Opzoek naar een hypotheek adviseur?

Ben jij op zoek naar een hypotheek adviseur omgeving Groningen die je kan helpen bij al jouw onduidelijkheden? Kies dan voor KPRA. Zij helpen jou met het afsluiten van een hypotheek en beantwoorden al jouw vragen. Nu heb jij geen onduidelijkheden meer en zo weet jij zeker dat jij de juiste hypotheek hebt en voor je het weet woon jij in je droomhuis. Zij helpen je graag verder!

Categorieën: Wonen