Wil jij een plek in huis waar je echt even goed tot rust kunt komen? Een mooie zithoek is fijn, maar de ultieme ontspanning vind je toch echt in een hangmat. Heb jij een hangmat in huis? Zo ga je er het best mee om!

De voordelen van een hangmat

Er zitten ontzettend veel voordelen aan een hangmat. Het zacht schommelen werkt rustgevend voor zowel jou als voor eventuele drukke kinderen. Bovendien is het ontzettend gezond om in een hangmat te liggen en zelfs te slapen. Een hangmat geeft, in tegenstelling tot een bank, stoel of bed, nergens extra druk, waardoor alle drukpunten verlicht worden en je makkelijk een natuurlijke houding aan kunt nemen. Het is in de Westerse cultuur niet heel gewoon om in een hangmat te slapen. Toch is dit een erg gezonde manier van slapen. Zeker als je vaak last hebt van je rug of nek.

Hoe bevestig je de hangmat?

Voor een klassieke hangmat heb je twee bevestigingspunten nodig. Handig in de tuin, maar de meeste mensen hebben dit niet in huis. In huis is het daarom handig om te kiezen voor een hangmat op staanders. Deze kun je overal neerzetten waar je wilt. Ideaal voor in de slaapkamer of een hoekje in de woonkamer dus!

Hoe hoor je in een hangmat te liggen?

De meeste mensen zullen recht in de hangmat gaan liggen, met de voeten en het hoofd aan de kant van de staanders. Hoewel dat misschien het meest voor de hand ligt, is het eigenlijk de bedoeling om diagonaal of overdwars in de hangmat te liggen. De beste drukpuntverlichting vind je in de hangmat wanneer je er een beetje schuin in gaat liggen.

Het onderhoud

Ook als je hangmat binnen staat en niet blootgesteld wordt aan de buitenlucht, zul je hem moeten onderhouden. Dit doe je door hem eens in de zoveel tijd goed uit te kloppen, zodat stof en vuil zo veel mogelijk uit de stof verdwijnt. De meeste hangmatten zijn van katoen en kun je dus gewoon in de wasmachine stoppen en op een graad of veertig wassen.

Categorieën: Interieur