Bij een terrasverwarmer denk je al snel aan een stevig brandende terrasverwarmer op gas. Helaas is door de hoge prijzen van gas dit vaak geen optie meer voor cafés of voor grote evenementen. Een terrasverwarmer biedt daarnaast ook de mogelijkheid om tot in de late uurtjes nog prettig buiten te zitten en te genieten van je tuin. In de winter gezellig glühwein drinken of de zon zien ondergaan in de frisse buitenlucht behoort daardoor nog steeds tot de opties. Terrasverwarmers van elektrische-terrasverwarming.be zijn een uitkomst om toch buiten te zitten bij lagere temperaturen zonder duur gas te moeten verstoken. Een echte duurzame oplossing dus.

Voordelen van infrarode terrasverwarming

Een terrasverwarmer op infraroodtechnologie draait op elektriciteit en is uiterst energiezuinig. Maar liefst 93% van de energie die wordt geleverd wordt omgezet in warmte. Bij een terrasheater op gas is dat warmteverlies vele malen groter. Tel daarbij op dat je met zonnepanelen stroom kunt opwekken, waardoor je vrijwel gratis genieten kunt van warmte op je eigen terras. Een ander belangrijk voordeel, waardoor de infrarode terrasverwarmer er met kop en schouders bovenuit steekt, is dat een infrarode terrasverwarmer gericht kan worden en niet windgevoelig is. Als er een stevige wind staat kan het zomaar zijn, bij een traditionele gasheater, dat je geen warmte meer voelt. Een derde prettige bijkomstigheid is dat je een hangende, infrarode terrasverwarmer netjes weg kunt werken, zodat je geen zicht hebt op kabels of snoeren. Een gasheater staat vaak op de grond en is niet zomaar weg te werken. Daarnaast kun je je flink branden aan een gasheater. Een infrarode terrasverwarming hangt vaak op een bepaalde hoogte, waardoor je je er juist niet aan kunt branden. De kostenpost bij een gasheater is €1,45 per uur aan gas, waardoor dit vaak niet (meer) rendabel is voor horecabedrijven of voor jou als particulier.

Voordelen van gasverwarming

Eén van de grote voordelen van gasverwarming is dat ze uiterst mobiel zijn. Ideaal dus voor tijdelijke evenementen, zoals festivals en/of sportwedstrijden. Een elektrische terrasheater is vaak gefixeerd, dus niet mobiel. Daarnaast is door het hoge vermogen van een infrarode terrasheater het verstandig om een extra groep in de meterkast aan te brengen. Je wilt natuurlijk niet dat telkens de aardlekschakelaar eruit springt, mocht je de oven aanzetten. Dit hoeft natuurlijk niet bij een gasheater!

Categorieën: Tuin