Houten raamdecoratie is de laatste jaren steeds meer in trek geraakt en zoals elk materiaal heeft hout zo zijn voor- en nadelen, echter wegen bij raamdecoratie de nadelen bijna niet op tegen de voordelen. Deze nadelen heb je vast al eens voorbij zien komen maar de voordelen worden niet altijd genoeg benadrukt, misschien ook omdat houten raamdecoratie een aanzienlijk aantal voordelen biedt. Dit terwijl jaloezieën en Shutters op maat van Luxaflex vandaag de dag ontzettend in trek zijn, je ziet ze overal opduiken, niet enkel omdat ze ook een heel veel verschillende maten, kleuren en varianten te verkrijgen zijn. Maar waarom is houten raamdecoratie nou vaak een goede optie, we zetten het op een rijtje. 

Voordelen voor jouw woonruimte

Als eerste is het goed de voordelen voor jouw woonruimte te benoemen, houten raamdecoratie geeft jouw woonruimte namelijk zogenaamde ‘body’. Oftewel het creëert vaak meer gezelligheid dan bijvoorbeeld plastic raamdecoratie. Houten raamdecoratie is ook vaak letterlijk wat groter, dit geeft jouw ramen wat extra ‘body’. Tevens zorgen Houten jaloezieen of shutters ook voor een natuurlijke lichtinval in huis. Hout heeft namelijk een glad oppervlak, echter weerkaatst dit oppervlak het licht niet. Dit creëert een natuurlijke lichtinval. Oftewel, je hebt met houten raamdecoratie geen last meer van nare reflecties in huis of een spiegelend oppervlak. Tevens draagt houten raamdecoratie ook bij aan de temperatuur in huis, je kunt de warmte die binnenkomt namelijk grotendeels regelen. Verder zorgt hout er niet voor dat het warmer in huis wordt. 

Een degelijk, duurzaam product

Hout is uiteraard een duurzaam product, dat ook nog eens goed te hergebruiken is. Tevens wordt houten raamdecoratie steeds vaker zo degelijk mogelijk geproduceerd om ervoor te zorgen dat het zo lang mogelijk meegaat. Ook zijn er steeds meer mogelijkheden voor het houtsoort waarvan de raamdecoratie gemaakt wordt, denk hierbij aan tulpenhout, lindehout of abachi hout. Met een mooie afwerking van bijvoorbeeld een stevige lak kan er ook voor gezorgd worden dat het hout op de lange termijn niet verkleurt, hierdoor kun je heel lang genieten van de houten raamdecoratie. Omdat houten raamdecoratie vaak stevig geproduceerd is, houd het vaak ook nog een groot deel van de harde geluiden van buitenaf buiten en isoleert het de ramen vaak ook nog goed.

Categorieën: Interieur